Bolagets VD, Lucy Dahlgren, presenterade under dagen en ny digital plattform med samma namn som kopplar ihop mindre producenter med leverantörer och slutkonsumenter av växtbaserad choklad. Det svenska bolaget har redan startat upp en verksamhet i Bulgarien, Dis Bulgaria Group. Sureka är en del av projektet som därigenom erbjuds ett fönster mot den globala marknaden inom hälsosam choklad.   

Den globala marknaden för choklad utan socker växer kraftigt och det finns ett stort konsumenttryck att kunna spåra hela näringsinnehållet och leverantörskedjan, något som kunde bekräftas av flera diplomater på plats. Genom Surekas produkter kan producenter och konsumenter tillgodose detta behov genom en QR-kod, härigenom finns ett stort incitament för mindre producenter att knyta sig till den svenska plattformen.  

Om Sureka®
Sureka® är ett varumärke som tillhör THiS Group AB. Varumärket står för ”Sugar Reduced Eureka!”. Sureka®-lösningen inkluderar stevia och andra växtbaserade ingredienser för sockerreduktion. Sureka® kan användas för sockerersättning i choklad, konfektyr, bakverk, glass och läsk. Det ger inte bara sötma, utan skapar även en ny känsla för smak och textur samtidigt som energiinnehållet är lågt. Sureka®-lösningen är framtagen genom akademisk forskning i Kina, Finland och Belgien. Surekas® nya sockerlösning med choklad produceras av en av de största chokladproducenterna i Europa, som åtagit sig att arbeta för hållbar sockerreduktion. Kunder för Sureka® har identifierats och utvecklats i både Europa och Kina, där lösningen är godkänd i enlighet med respektive lands livsmedelslagstiftning.