THiS Group har beslutat att genomföra en social impact-investering uppgående till 0,5 MSEK i By Mates, ett SaaS-företag som har skapat en digital fritidsgård för unga. Genom denna investering strävar THiS Group inte bara efter att skapa en stark finansiell avkastning, utan också att bidra till en digital social investering. By Mates målsättning är att uppnå en omsättning på 4,6 MSEK under 2024, med förväntan om ett nollresultat. För 2025 planerar företaget att öka sin omsättning till 28 MSEK med ett förväntat EBIT-resultat på 12 MSEK.

– Vi ser en enorm potential i By Mates. Behovet av att unga får möjlighet att träffas och socialisera i en trygg och säker miljö är viktigare än någonsin tidigare. Samtidigt är det glädjande att notera det stora intresset från kommuner, skolor och LSS-boenden redan nu. Detta borgar för att bolaget har alla förutsättningar att bli lönsamt redan 2024, säger Marko Rado, VD på THiS Group.

By Mates grundades år 2017 med en stark vision att erbjuda en trygg och unik digital plattform där ungdomar kan interagera, växa och utvecklas i en trygg och säker miljö. Med en användarbas på cirka 40 000 personer har företaget etablerat sig som en viktig aktör på marknaden.

Nyligen signerade By Mates sitt första större avtal med Stockholms stad, Hässelby-Vällingby SDF Enheten för parklek och fritid. Denna genombrottsaffär, värd cirka 1 MSEK, markerar en betydande milstolpe för företaget och dess insatser för att främja den digitala fritiden i samhället. Affären öppnar upp möjligheten för By Mates att på allvar börja skala upp sin verksamhet. Med alla pusselbitar på plats och ett växande intresse från flera kommuner, skolor och LSS-boenden runt om i landet, ligger scenen nu redo för en expansiv fas.

– Vi är oerhört glada över att THiS Group kliver in som ägare i By Mates. Med deras omfattande kompetens, erfarenhet och starka portfölj av bolag ser vi fram emot en givande samarbetsrelation som kommer att stärka vår fortsatta tillväxt. Vi är övertygade om att med THiS Groups stöd kommer vi att kunna ta ytterligare steg mot att förverkliga vår vision och fortsätta att erbjuda en trygg och innovativ digital miljö för unga, säger Andreas Bengtsson, VD på By Mates.

Läs mer om By Mates på www.bymates.com