The Health innovation System – THiS siktar mot en global expansion Bästa aktieägare, kunder, leverantörer och THiS-intressenter, Det är härligt att kunna se tillbaka på 2021, där framförallt hösten var intensiv och dynamisk för utrullningen av THiS – The Health innovation System-planen. Nu har vi lagt en solid organisationsstruktur och laddat batterierna i organisationen och […]

The Health innovation System –
THiS siktar mot en global expansion

Bästa aktieägare, kunder, leverantörer och THiS-intressenter,

Det är härligt att kunna se tillbaka på 2021, där framförallt hösten var intensiv och dynamisk för utrullningen av THiS – The Health innovation System-planen. Nu har vi lagt en solid organisationsstruktur och laddat batterierna i organisationen och vi är mer än redo inför 2022 – ett år då vi tillsammans ska ta THiS Group till nya höjder.

Under förra året byggde vi en stark stomme i företaget som vi kommer att bygga vidare på 2022. Vi har länge fokuserat på innovation som skapar förändringar inom hälsa och livsstil, samtidigt som vi har byggt upp en transparens och spårbarhet för en bättre hälsotillväxt.
Nu känner vi att allt är på plats inför 2022.

Lyckad spridningsemission
Året avslutades med en lyckad ägarspridningsemission, som även blev en bra språngbräda mot vidare tillväxt. Vi blev positivt överraskade över det stora intresset bland nytillkomna investerare. När teckningsperioden stängde hade vi mer än 230 nya aktieägare som nu är en del av vår gemensamma resa mot en bättre hälsa. Tillsammans med strategiska ankarinvesterare har vi, förutom de 230 nya delägarna och ambassadörer, även skaffat oss en stabil finansiell grund att bygga vidare på. De nya aktierna är utdelade i bolagets aktiebok, som nås via www.vpz.se och förväntas registreras hos Bolagsverket inom kort.

Jag har mottagit telefonsamtal och e-postmeddelanden från flertalet engagerade aktieägare. Samtalen präglas allt som oftast av vår innovativa affärsmodell med fokus på sockerreducering, en affärsmodell som jag även använde mig av när jag börsnoterade Bayn under 2014. Den här gången bygger vi vidare på den befintliga affärsmodellen, men nu i en mer systematisk och integrerad version. Den här gången genomsyras affärsmodellen av betydligt fler partners inom hälsoinnovation, som kommer skapa snabbare tillväxt.

Jag vill passa på att tacka för förtroendet från alla involverade och framförallt alla nya aktieägare.

Intensiva förhandlingar om förvärv
Just nu för vi diskussioner och har dialog med cirka 20 potentiella förvärvskandidater inom hälsoprodukter och -tjänster, HealthTech, digitala betalningslösningar och livsstilsentreprenörer. I samtliga fall är utgångspunkten att ett samgående både ska utgöra en kompetensallians och ett finansiellt incitament. Det är ett omfattande arbete att förvärva bolag och det är glädjande att kunna informera att några ledande aktörer är i sitt absoluta slutskede för att passera nålsögat och bli en del av koncernen.

Sureka levererar hälsosam choklad till Spanien och Kina
Vi har producerat och distribuerat hälsosam och god choklad till kunder i Sverige, Spanien, Kina och Hongkong till deras lyxsegment. Recensionerna och reaktionerna har varit överväldigande och det ska bli spännande att följa upp utrullningen av Sureka. Diskussioner pågår just nu med flertalet större företag för distribution av choklad samt andra typer av samarbeten.

Karuu´s plattform för cross border e-handel nylanseras
Dotterbolaget Karuu, som är specialiserade på logistik och distribution till Europa och Asien, har lanserat sin e-handelsplattform och betalningslösning. En av Karuus aktieägare, den tidigare VM-guldmedaljören och bordtennisspelaren Jörgen Persson, är välkänd i Asien och möjliggjorde att Karuu fick synas på Svenska bordtennisförbundets matchtröjor under VM i Boston i november förra året. Sverige tog även en guldmedalj när man vann dubbelfinalen. Karuu står nu i startgroparna för en större expansion i alla delar av organisationen.

https://www.expressen.se/sport/just-nu-sverige-pa-vag-mot-ett-vm-guld/

Dialog med tax-free butiker och hotellkedjor i Kina
THiS Group har en fortsatt dialog med tax-free butiker och hotellkedjor med fokus på att exportera hälsoprodukter. Produktkataloger och -listor har distribuerats och är under utvärdering. Vi förbereder strategiska inköpsavtal under februari 2022. Det här är en strategisk distributionskanal med en mycket stor och intressant potential för THiS Group.

Börsnotering och ytterligare kapitalanskaffning
Målsättningen är en fortsatt börsnotering under andra halvan av 2022. Inom kort kommer en första initial dialog att tas med Nasdaq. Dessutom kommer en finansiell- och legal rådgivare att påbörja denna process.

THiS affärsmodell är att skapa en stark företagsallians med synergieffekter inom hälsa och välmående. Före börsnoteringen kommer vi att anskaffa en större summa kapital för att möjliggöra fortsatta intressanta förvärv. Inom kort informerar vi närmare om i vilken form detta kommer att ske.

2022 – Off we go!
Nu känns det som om vi sakta men säkert kan återgå till ett mer normaliserat samhälle utan några driftstörningar som pandemin fört med sig. Jag känner mig mycket säker inför vår gemensamma resa! Än en gång vill jag tacka för förtroendet bland alla våra nya aktieägare och även de som varit med under min affärsresa inom hälsa under en längre tid. Vi kommer tillsammans nå en hög avkastning på våra “hälsoaktier”.

Bästa hälsningar,

Lucy Dahlgren,
VD, THiS Less-is-more Group

Om THiS Less-is-more Group AB
THiS Less-is-more Group AB bygger upp en företagsgrupp med fokus på hälsa och hälsosam livsstil. Dessa företag delar behovet av centraliserad digitalisering, distribution och kommersialisering av produkter och tjänster, och ska genom hållbart företagande bidra till att minska förekomsten av fetma, typ 2-diabetes, hjärt/kärlsjukdomar samt andra folksjukdomar.