Ledarskap

Koncerncef: Ali Farmandeh 
Ali har under de senaste 20 åren arbetat i ledande befattningar med utveckling av internationella affärer och  organisationer. Ali har också erfarenhet av företagshälsa och rehabilitering. Fokus de  senaste 7 åren har varit på  kapital och investering.
 

E-post: ali.farmandeh@thiscoop.org 

Lifestyle M&A: Chris Ekander

Christian är livsstilsföretagare, artist och idrottsman, med stor erfarenhet av att driva  inkubatorer samt av att utveckla företagsrelationer mellan Europa och Asien. Han arbetar globalt med ekologiska, hållbara varor, tjänster och supply chains.

E-post: christian.ekander@thicoop.org 

COO: Marco Gentili

Marco har stor erfarenhet från affärs- och organisationsutveckling. Han tänker analytiskt med fokus på försäljning, entreprenörskap och på att skapa konsensus inom komplexa affärsmiljöer. Marco har gedigen erfarenhet av att leda multikulturella team.

CHRO: Eleonor Åslund 

Eleonor har erfarenheten som egenföretagare och som Affärsdriven HR chef. Hon har drygt 25 års erfarenhet inom HRs områden, strategiskt såväl som operativt, inom både internationella och nationella privata företag.

 

E-post: eleonor.aslund@thiscoop.org

Strategiska rådgivare

Leif Edvinsson: Intellektuellt kapital och Digital ekonomi

Leif Edvinssons forskningsområde är intellektuellt kapital, som han även var pionjär på under 1990-talet när han arbetade som vice VD på det svenska för- säkringsbolaget Skandia. Där utvecklade han sina teorier om det intellektuella kapitalets dolda värde och en värderingsmodell. År 2001 blev han professor vid Lunds Universitet och arbetar även som konsult för den svenska regeringen. År 1998 tog Leif även emot det ärofyllda priset “Årets hjärna”.

Verksam sedan 2019. Baserad i Stockholm

Lars-Åke Söderlund: Hälsa och Apotekare

Lars-Åke har lång erfarenhet av att arbeta med svensk sjukvård. Han har varit ledamot i Apotekarsocietetens styrelse och har haft ledande roller på Apoteket AB. Han är vice ordförande för den internationella farmaceutfederationen (FIP), som representerar 144 nationella organisationer och över 4 miljoner farmaceuter och läkemedelsforskare. Lars-Åke är även en flitigt anlitad internationell talare.

Verksam sedan 2018. Baserad i Stockholm.

Geert Ingelbert: Digital distribution av hälsoingredienser

Geert Ingelbert är Vice VD inom divisionen “kost och näring” för Barentz – en ledande leverantör av ingredienser inom näring, läkemedel, personlig vård och djurfoder; med tusentals kunder i 60 länder. Geert är expert på distribution av livsmedelsingredienser.

Verksam sedan 2018. Baserad i Belgien.

Dr. Linger Ge: Affärsstrategi

Linger Ge har en doktorsexamen i ekonomi från Peking Universitet. Han har varit General Manager för det kinesiska statliga företaget för internationell handel och exportkreditfinansiering. År 2020 utsågs han till en extern ledamot för Venture Group (Holdings) Hong Kong Limited.

Verksam sedan 2018. Baserad i Stockholm.

Neil Shen: Investering och Innovation

Berömd tech-entreprenör och investerare i digitala plattformar som TikTok och Pingduoduo – Forbes profil #2 (“The Midas List: Top Tech Investors”). Grundare och partner för Sequoia China och har tidigare arbetat som investment banker vid Deutsche Bank Hong Kong, Chemical Bank, Leh- man Brothers och Citibank.

Verksam sedan 2022. Baserad i Hongkong.

Peter Tagestam: Affärsjuridik 

Advokat och partner på Advantage Advokatbyrå AB. Lång erfarenhet inom affärsjuridik och har under åren företrätt flera större bolag inom affärsrelaterade frågor. Verksam sedan 2022.

Verksam sedan 2022. Baserad i Stockholm.

Peter Olofsson: Affärsutveckling

Lång och gedigen erfarenhet som entreprenör, direktör och företagsledare, både i börsnoterade bolag och som interimschef. Peter är även senior konsult och chefscoach inom områdena Innovation, Analys och Affärs- utveckling.

Verksam sedan 2022. Baserad i Uppsala.

Bob Xioping Xu: Investering och marknad

Känd i Kina som en av de främsta ängelinvesterarna – Forbes profil #24 (The Midas List: Top Tech Investors). Medgrundare till företaget ZhenFund, som fokuserar på investeringar i ett tidigt skede och har en portfölj på 700 företag. Åtta av dessa har börsnoterats och ytterli- gare 18 har nått värderingar på över 1 miljard dollar.

Verksam sedan 2022. Bob är baserad i Kanada.